Niezwykła uczta, w czasie której zaprezentowane zostały tradycyjne smaki Podkarpacia i Wielkopolski w nowatorskiej odsłonie, rozpoczęła się wykwintnymi akcentami: amuse-bouche w postaci blinu gryczanego z kawiorem z jesiotra oraz dwoma przystawkami – Piotr Porada zaproponował sarnę i jelenia w zestawie z żółtkiem confit, masłem sardelowym, ogórkiem marynowanym i opieńkami. Bogumił Przybylak zaserwował wegetariańską wersję przystawki: szparagi, ziemniaka i twaróg.
Dania główne to kolejna porcja kulinarnych wrażeń. Bogumił Przybylak podał pstrąga ze szczawiem i białymi szparagami, a Piotr Porada comber z sarny, gratin z burakiem, pieróg z podrobami, cassolette z kurek i bobu z karmelizowaną marchwią, puree z porzeczki i jusem. Na sam koniec przepysznej kolacji Szef Kuchni Hotelu Arłamów zachwycił niezwykle interesującym deserem. Rabarbar, żelka dereniowa, pistacja zostały podane w towarzystwie lodów z regionalnego piwa, piany sosnowej i jadalnych kwiatów.
Kolację degustacyjną „Wschód vs Zachód” z pewnością można uznać za udaną. Z niecierpliwością czekamy na kolejne wydarzenia kulinarne z udziałem Piotra Porady i Bogumiła Przybylaka.