Na kolacji zostaną zaprezentowane tradycyjne smaki z dwóch regionów Polski – Podkarpacia i Wielkopolski. Kolację poprowadzą wybitni Szefowie Kuchni, Wschód reprezentować będzie Piotr Porada – Hotel Arłamów, a Zachód Bogumił Przybylak - Młyńska 12 (Poznań). Sześciodaniowe menu to zestawienie podkarpackich i wielkopolskich dań, w którym tradycja kulinarna przeplata się z nowatorskimi trendami.
MENU
Amuse boushe
Blin gryczany / kawior z jesiotra
1,3,4,7
(Bogumił Przybylak)
Przystawka mięsna
Sarna / jeleń / żółtko confit / masło sardelowe / ogórek marynowany / opieńki
3,4,7
(Piotr Porada)
Przystawka wage
Szparag / ziemniak / twaróg
7
(Bogumił Przybylak)
Danie główne
Pstrąg / szczaw / białe szparagi
4
(Bogumił Przybylak)
Danie główne mięsne
Comber z sarny / Gratin z burakiem / pieróg z podrobami / cassolette z kurek i bobu
/ karmelizowana marchew / puree z porzeczki / jus
1,3,7,9,12
(Piotr Porada)
Deser
Rabarbar / żelka dereniowa / pistacja / lody z regionalnego piwa
/ piana sosnowa / kwiaty jadalne
1,3,7
(Piotr Porada)
Cena kolacji: 329 PLN/ os.
Data: 5 maja
Godzina: 19:00
Miejsce: Restauracja Arłamów
Kontakt: concierge@arlamow.pl, +48 532 178 021